google-site-verification=Y-cwawe8iT7WUhgfBYfh7b_0qC3NKc6bKIVM0PgzpcY
Beslenmek insanların en temel ihtiyaçlarından birisidir. İnsanlar sadece doymak için yemek yemezler aynı zamanda hayatlarına devam ederken yeterli ve dengeli beslenmeleri de sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Bu sebeple insanların yedikleri yiyecekleri hazırlamak da hayati öneme sahiptir. Aşçılık kursumuzda bu hayati öneme sahip olan hususları öğrenip bu alanda çalışabilirsiniz.
Aşçılar sadece yemek pişirmezler aynı zamanda yemekler hakkında geniş bir bilgi birikimine de sahiptirler. Yemeklerin besin değeri, hangi mutfağa ait olduğu, tarihi hakkında da bilgilerinin olması aşçıları, sadece yemek hazırlayan insanlardan ayıran bir faktördür.
Aşçılık kursumuzda bir aşçıda olması gereken nitelikler, aşçılığın uluslararası standartları, gıda güvenliği, hijyen, aşçının yeteneklerinin geliştirilmesi gibi konuları yakından inceleyeceğiz. Bu eğitim sonunda kursiyerler, profesyonel aşçılık hizmeti verebilecek yetileri kazanırlar.
Aşçılık Eğitimi Programının Amacı
Aşçılık kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan bireyler, bu alanda hizmet veren bütün kuruluşlarda çalışabilecek, dünya standartlarında profesyonel aşçılığa adım atmış olacaklar. Bu eğitimi aşan bireyler, besin gruplarını öğrenecek, yemek alanında tam donanımlı olacaklardır. Öte yandan besinlerin pişirme ve saklama usulleri gibi insan sağlığını doğrudan etkileyen konularda öğrenilmiş olacaktır.
Aşçılık Eğitimi Sertifikası İle Nerelerde Çalışabilirsiniz?
Aşçılık kursu sertifikası alan kişiler;
Aşçılık Eğitimi Programa Kimler Katılabilir?
Alana ilgi duyan, bu alanda kariyer yapmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir.
Sertifika Geçerliliği
Eğitimi sonunda sınavdan başarılı olan kursiyerler Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri onaylı kurs bitirme sertifikası alırlar. Sertifika, üniversite onaylı olduğu ve e-devlet üzerinden görüntülendiği için tüm Türkiye’de geçerlidir. Sertifikanızda şu bilgiler yer alacaktır: Üniversite adı, eğitimin adı ve saati, eğitim tarihleri, ad ve soy ad, kimlik numarası, belge numarası, üniversitenin hologramı ve imzası.