google-site-verification=Y-cwawe8iT7WUhgfBYfh7b_0qC3NKc6bKIVM0PgzpcY
Pastacılık Eğitimi
Pastacı Eğitimi Kursu Eğitim Programının Amacı
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandırmak amaçlanmıştır.
Meslek Tanımı
Pastacılık, pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerine sahip nitelikli kişidir.
Pastacı Eğitimi Kursuna Katılma Koşulları
İlkokul mezunu olmak ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak
Mezun Olan Kursiyerlerin İstihdam Alanları
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;
Konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde,
Sertifika Geçerliliği
Eğitimi sonunda sınavdan başarılı olan kursiyerler Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri onaylı kurs bitirme sertifikası alırlar. Sertifika, üniversite onaylı olduğu ve e-devlet üzerinden görüntülendiği için tüm Türkiye’de geçerlidir. Sertifikanızda şu bilgiler yer alacaktır: Üniversite adı, eğitimin adı ve saati, eğitim tarihleri, ad ve soy ad, kimlik numarası, belge numarası, üniversitenin hologramı ve imzası.