google-site-verification=Y-cwawe8iT7WUhgfBYfh7b_0qC3NKc6bKIVM0PgzpcY

PASTACILIK

Pastacılık Eğitimi

Pastacı Eğitimi Kursu Eğitim Programının Amacı

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandırmak amaçlanmıştır.

Meslek Tanımı

Pastacılık, pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerine sahip nitelikli kişidir.

 

Pastacı Eğitimi Kursuna Katılma Koşulları

  •      İlkokul mezunu olmak ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak 

  •      18 Yaşına girmiş olmak kursa katılmak için yeterlidir.

 

 

Mezun Olan Kursiyerlerin İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;

 

  •  Konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde,

  • Pastanelerde,
  • Kurum mutfaklarında,
  • Kafeterya, bar ve restoranlarda,
  • Yemek fabrikalarında,
  • Baklavacı ve börekçi, vb. yerlerde çalışabilirler.

Sertifika Geçerliliği 

Eğitimi sonunda sınavdan başarılı olan kursiyerler Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri onaylı kurs bitirme sertifikası alırlar. Sertifika, üniversite onaylı olduğu ve e-devlet üzerinden görüntülendiği için tüm Türkiye’de geçerlidir. Sertifikanızda şu bilgiler yer alacaktır: Üniversite adı, eğitimin adı ve saati, eğitim tarihleri, ad ve soy ad, kimlik numarası, belge numarası, üniversitenin hologramı ve imzası.

Hızlı iletişim
  • 0506 314 84 70
  • 0506 314 84 70
  • tunarakademi@gmail.com
Bize Ulaşın
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara